2011. november 30., szerda

Láng György : A Péter-templom karnagya : - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Péter-templom karnagya : Palestrina életregényeA könyv listaára: 2400 Ft. Leírás:
Láng György zeneszerző, zenekritikus, zenei-életrajzíró élete vége felé nagy sikert aratott regényes Bach-életrajza, a Tamás-templom karnagya (legutóbb: 200713345) ikerpárját kívánta megalkotni. Elkezdte írni A Péter-templom karnagya című művet, mely a nagy itáliai zeneszerző, a reneszánsz templomi zene kiemelkedő képviselője, Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525/26-1594) életét kívánta elmesélni. A szerző a fennmaradt kézirat tanúsága szerint azonban csak a tervezett mű mintegy ötödéig jutott, vagy még addig sem. A Noran Libro most kiadta a fellelt kéziratot, mely mindösszesen tizenöt éves koráig meséli el a leendő zenei zseni életét, ismét regényes formában. Olvashatunk arról, hogy milyen családi körülmények között született meg Palestrinában, a Róma melletti kisvárosban Giovanni, amely abban az időben a Pápai Állam része volt (nevét szülőhelyéről kölcsönözte, a család valódi neve Sante volt). Megtudhatjuk, hogyan került a zenei tehetségét hamar megcsillogtató fiú, 1537-ben Rómába, ahol öt évig a Santa Maria Maggiore bazilika kóristája volt, s hamar kitűnt gyönyörűséges fiúszoprán hangjával. A regény-részlet gyakorlatilag ezzel az időszakkal foglalkozik, ám természetesen a reneszánsz zene alapjairól is szó esik a műben. A történet Palestrina tizenöt éves koráig jut, mikor is az énekes fiú saját mutálása miatt kiesik a kórusból. Az egyes szám első személyben elmesélt történet végén Majtényi Zoltán értő utószava olvasható, melyből megismerhetjük a zeneszerző további életét és zeneművészetének kiteljesedését is. Széles körben ajánlható, ismeretterjesztő jellegű kiadvány. ISBN: 978-963-9996-46-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 970 Ft

Az aukció vége: 2011-11-30 23:29
. Láng György : A Péter-templom karnagya : - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése